Op zondag 7 april 2019 hield stamapostel J.-L. Schneider een dienst in het kerkgebouw te Amsterdam, waar de geloofsbroeders-en zusters uit het district Amsterdam voor waren uitgenodigd. De dienst werd live naar diverse ontvangstlocaties uitgezonden in Nederland, Vlaanderen en Malta.
Als basis voor deze kerkdienst nam de stamapostel het Bijbelwoord: 'Verheug je er echter niet over dat de geesten zich aan jullie onderwerpen, maar verheug je omdat jullie naam in de hemel opgetekend is.’ (Lucas 10:20).
De zeventig (of tweeenzeventig)
De stamapostel ging in op de context waaruit dit Bijbelwoord kwam. Jezus gaf zeventig van zijn discipelen (sommige Bijbelvertalingen spreken over tweeenzeventig) de oprdracht om het koninkrijk van God te gaan verkondigen in de steden waar hij naar toe wilde (vgl. Lucas 10: 1). Bij hun terugkeer drukten de discipelen hun vreugde uit dat de geesten aan hen onderdanig waren. Maar Jezus wist dat Zijn discipelen zouden worden afgewezen (vgl. Lucas 9:53) en dat ze zouden worden blootgesteld aan verdrukkingen zoals Hijzelf (vgl. Matteus 5:11). Daarom wilde Jezus deze discipelen erop wijzen meer waarde toe te kennen aan iemands verlossing, dan aan de behaalde successen.
'Ze hebben het leven van Jezus niet genomen, maar Hij heeft het leven gegeven!'
De stamapostel plaatste dit verhaal uit het evangelie volgens Lucas in het licht van vandaag: Jezus heeft ons ook uitgekozenen en op weg gestuurd om het goede nieuws van het evangelie te verspreiden, om het werk van zijn apostelen te ondersteunen en om zijn aanstaande wederkomst aan te kondigen. Het is heel belangrijk om deze opdracht te vervullen en je kunt verdrietig zijn als die boodschap niet wordt aanvaard. Maar het gebrek aan succes betekent niet dat God je heeft verlaten. "Laten we aan Jezus Christus denken", zo adviseerde de stamapostel. Hij geloofde in de aanwezigheid van de Vader aan zijn zijde, hoewel hij wist dat hij door de discipelen in de steek gelaten zou worden en ter dood zou worden veroordeeld (vgl. Johannes. 16:32). De Heer is getrouw, Hij verlaat ons niet! De stamapostel verwoordde het kernachtig: 'Ze hebben het leven van Jezus niet genomen, maar Hij heeft het leven gegeven!' Deze boodschap is niet alleen voor anderen, maar juist ook voor jezelf, zo memoreerde de stamapostel.
Verlossing
De Heer wilde ook voorkomen dat de discipelen teveel belang zouden hechten aan datgene wat ze bereikt hadden, de successen die ze behaald hadden, zo vervolgde de stamapostel zijn prediking. Verlossing ontvang je uit genade die niemand met daden kan verdienen. Datgene wat voor God gedaan wordt is slechts een gevolg van datgene wat God aan ons als mensen doet! Wees daar blij over!
De vreugde van onze verloosing maakt ons niet onverschillig voor het lot van anderen, zo stelde de stamapostel. Net als Jezus kun je verdrietig zijn wanneer medemensen het aanbod van verlossing afwijzen (vgl. Lucas 19: 41, 42), maar ook blij als ze het accepteren (vgl. Lucas 15: 3-10). De stamapostel zei verder dat het gelukkig maakt te weten dat God de mensen die hem afwijzen niet verwerpt: hij streeft onvermoeibaar zijn werk na, zodat iedereen kan worden gered. Alles vanuit de liefde van Hem in ons uitgestort.
Samenvattend
Je mag blij zijn om:
De stamapostel werd begeleid door drie apostelen uit het buitenland: districtsapostel J. Kriel uit Zuid-Afrika, apostel R. Wittich uit Duitsland en apostel Th. Deubel uit Zwitserland. Allen werden door de stamapostel geroepen aan het altaar voor een aanvullende prediking.
In aansluiting op de viering van het Heilig Avondmaal, werd ook het Heilig Avondmaal voor de ontslapenen door de stamapostel gevierd.
© Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland