Op zondag 17 december 2017 leidde stamapostel Jean-Luc Schneider een kerkdienst in Leeuwarden, die naar vele aangesloten kerkgemeenten in Nederland en Vlaanderen werd uitgezonden.
Op deze derde adventzondag gebruikte de stamapostel het Bijbelwoord 1 Johannes 3:8 (tweede gedeelte van dit vers): De Zoon van God is dan ook verschenen om de daden van de duivel teniet te doen.
De stamapostel haalde diverse situaties aan waarin het werk van de duivel, het kwade, herkent kan worden en stelde daartegenover het gevolg van de komst van Jezus Christus. Hij schetste onder welke omstandigheden de geboorte van Jezus plaatsvond. Een oude messiaanse gedachte dat de Heer zou komen, in een omgeving waar geloof veelal een traditie was geworden. Niet veel mensen leken er op voorbereid. Was daarmee Zijn komst overbodig? Integendeel! In relatie tot het uitgangswoord van deze dienst verwees de stamapostel naar het begin van de Bijbelse geschiedenis in Genesis. Adam en Eva die gehoor gaven aan de stem van het kwade. Ze gingen elkaar verwijten dat ze in de fout waren gegaan. Hun zonen Kain en Abel kwamen in een broedervete terecht, waarna er nog iets ergers plaatsvond: een broedermoord . Deze Bijbelse verhalen illustreren situaties waarin men heden ook trecht kan komen.
Er kunnen moment zijn van twijfel, waardoor je verzwolgen kunt worden en geen vaste geloofsgrond meer voelt. Wantrouwen in God als gevolg van persoonlijke moeilijke situaties waarin men terecht kan komen, is een andere situatie dat geloof in God en Zijn Zoon kan bemoeilijken. De stamapostel benoemde verder onder andere relaties die onder druk kunnen komen te staan, binnen een huwelijk, een kerkgemeenschap en mensen onderling. In hoeverre wordt er dan gestreefd naar verzoening? Jezus offerde Zijn leven. Welke waarde heeft dat in dergelijke moeilijke situaties?
Verder vroeg de stamapostel aandacht voor de schepping. Uitputting van grondstoffen en een consumerende levenshouding zonder rekening te houden met anderen en toekomstige generaties, brengt de schepping in gevaar.
In aanvulling op de prediking van de stamapostel waren er bijdragen van districtsapostel L. Kolb (V.S.), apostel V. Kuhnle (Zuid-Duitsland) en districtsapostelhelper J. Zbinden (Zwitserland).
Districtsapostel Kolb benadrukte dat het hier niet alleen gaat om het kwade dat we in de wereld zien gebeuren, maar ook heel nadrukkelijk het kwade dat ons eigen leven kan beinvloeden en waarin we zelf een rol hebben. Districtsapostelhelper Zbinden haalde aan dat bouwwerken van de duivel, het kwade, uiteindelijk ook weer teniet zullen worden gedaan door het werk dat God begonnen is en met Zijn Zoon zal worden voleindigd.
Na de viering van het Heilig Avondmaal, vond de viering van het Heilig Avondmaal voor de ontslapenen plaats. Dit werd ingeleid door districtsapostel R. Storck, die een ervaring deelde over zijn afgelopen reis naar Angola. Ondanks dat de geloofsbroeders-en zusters daar onder eenvoudige omstandigheden de dienst binnen en buiten het kerkgebouw bijwoonden, heerste bij de viering van het Heilig Avondmaal een serene rust. Hiermee onderstreepte hij de waarde dat dit sacrament voor een ieder mag hebben. Bij de viering van dit sacrament voor de ontslapenen stond de stamapostel nadrukkelijk stil stond bij de dunne wand waarvan we geloven dat die ons scheidt, maar waarbij, zeker in de kersttijd, het verdriet en het gemis groot kan zijn.
De dienst werd muzikaal ondersteund door een gemengd, een klein koor en instrumentale begeleiding.
© Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland