De beide "Sneker" gemeenschappen waren verzameld in Sneek-Sperkhem bij de apostel. Het aanvangslied was 164. Het Bijbelwoord was; Lucas 24:31a; Nu werden hun ogen geopend en herkenden ze Hem. Het thema was; De Opgestane herkennen en belijden.
Ontmoetingen;
Met de Emmaüsgangers; Toen de Heer 's avonds "met hen aan tafel aanlag, nam Hij het brood, sprak het zegengebed uit, brak het en gaf het hun" (Luc. 24:30). Door deze gebeurtenis herkenden zij onmiskenbaar dat het hun Heer was.
Voor Maria uit Magdala was alleen een woord als teken voldoende, dat zij de Heer herkende.
In de kring van Zijn leerlingen was het de vredesgroet, die alle twijfel wegnam. (Met de woorden "Ik wens jullie vrede!", was hun Meester in hun midden getreden en maakte de leerlingen blij (Joh. 20:20).
Samenvatting
De eerste ontmoetingen met de Opgestane hadden bijzondere herkenningstekens: de broodbreking, het woord en de vredesgroet.
In het woord, dat door de Geest wordt gewerkt, in de troost van de vrede en in de broodbreking kunnen wij ook heden de Opgestane ontmoeten. Deze ontmoetingen betuigen wij aan onze naaste.
Wie de opstanding loochent, heeft geen gemeenschap met Christus. Geloof in de opstanding en geloof in de verlossende genade van God horen onverbrekelijk bij elkaar.
Een broeder mocht het diakenambt ontvangen, hierdoor was een stukje groei zichtbaar gemaakt niet alleen voor broeder Sterk en zijn gezin maar zeer zeker voor de gemeenschappen.
Namen en foto's publiekelijk publiceren zijn, t.a.v. de wet altijd lastige zaken.
Daarom zullen er geen namen meer genoemd worden in de berichtgeving en geen foto’s meer geplaatst worden(dit valt onder het portretrecht) anders dan “groepsfoto’s”.
Bij het plaatsen van een “groepsfoto” zal er rekening gehouden worden met diegene die aan heeft gegeven hier problemen mee te hebben.
Dit verklaart dat we vaker foto's van groepen publiceren en foto's van individuen zoveel mogelijk proberen te mijden.
© Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland