Op zondag 31 januari 2016 vond er in de gemeente Groningen een districtsaposteldienst plaats, die via internet naar diverse kerkgemeenten in Nederland en Vlaanderen werd uitgezonden.
Districtsapostel R. Storck leidde de dienst. Als basis voor de diienst gebruikte hij het Bijbelwoord Lucas 15:24: 'Want deze zoon van mij was dood en is weer tot leven gekomen, hij was verloren en is teruggevonden.” En ze begonnen feest te vieren.' Dit Bijbelvers komt uit de gelijkenis van Jezus, getiteld 'De verloren zoon'.
De districtsapostel memoreerde aan het feit dat hij nu zo'n twee jaar verantwoordelijk is voor het Nederlandse kerkgebied. Hij kwam als een vreemde, maar bedankte de Nederlandse en Vlaamse geloofsbroeders-en zusters voor de wijze waarop hij in de gemeenten is ontvangen. In de onderlinge contacten kan de taal een belemmering zijn. In zijn werkgebied worden, zo haalde de districtsapostel aan, ruim honderd verschillende talen gesproken. Maar één taal overstijgt dit: de taal van het hart. Iedereen kan deze taal spreken. In dat verband kan ook het uitgangswoord van deze dienst geplaatst worden. Als de taal van het hart of, zo zei de districtsapostel, de zogenoemde eerste liefde om met je geloof bezig te zijn, in de kerkgemeenten aan het werk te zijn, is kwijtgeraakt, dan moet het weer teruggevonden worden. Verder benadrukte hij ook het belang van het onderhouden van contacten met alle geloofsbroeders-en zusters, met name ook degenen die niet meer de kerkdiensten bezoeken. Iedereen hoort erbij!
Aansluitend werden apostel P. Klene en opziener R. Vis aan het altaar geroepen om de prediking aan te vullen. De apostel ging onder andere nader in op de gelijkenis van de verloren zoon. De opziener verhaalde over een recente persoonlijke ervaring ten aanzien van de gelijkenis.
Na de viering van het Heilig Avondmaal, vond de viering van het Heilig Avondmaal voor de ontslapenen plaats.
De dienst werd muzikaal omlijst door een (mannen)zangkoor en voorafgaand aan de dienst door een klein orkest.
© Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland