Op zaterdag 17 mei 2014 vond de inmiddels traditiegetrouw de jaarlijkse Koningskinderendag plaats. Het thema voor de dag was: Hemelvaart, leg uw hand op mij. Een van de deelnemers van deze dag verhaalt.
De kerkdienst die deze dag gehouden wordt, wordt geleid door districtsoudste J. Yntema uit Friesland. Een Koningskind steekt de kaars aan. De kaars is het teken van Gods Liefde. Als basis voor de dienst wordt het volgende Bijbelwoord gebruikt: Lucas 24 vers 50 en 51: ‘Hij nam hen mee de stad uit, tot bij Betanië. Daar hief hij zijn handen op en zegende hen. Terwijl hij hen zegende, ging hij van hen heen en werd opgenomen in de hemel.’
Het kinderkoor van de gemeente Apeldoorn ondersteunt de dienst en opent met het lied “Hemelse Vader” . Wat zingen deze kinderen mooi.
De districtsoudste heet iedereen welkom, en omdat hij nieuw is voor veel Koningskinderen, wordt hem op de man af gevraagd : wie ben jij? De districtsoudste wil vertellen dat iemand dat gaat uitleggen, vervolgens zegt dat Koningskind : de baard is wel mooi.
Opziener in ruste J. Kamstra komt vervolgens uitleggen dat hij met pensioen is en dat voortaan districtsoudste J. Yntema het van hem gaat overnemen.
Het kinderkoor zingt een buitenlands lied : Jesu Massa. Heel erg mooi.
De districtsoudste vertelt het verhaal van toen Jezus naar de hemel ging en daarbij zijn vrienden zegenden. Vervolgens vraagt hij aan de Koningskinderen wie al eens gezegend is? Hij krijgt reactie uit de zaal : doop, confirmatie. Er verschijnen ook pictogrammen op een groot projectiescherm om het visueel te ondersteunen. Dan verschijnen er ook foto’s van helpende handen en hij vraagt wie er zoal helpen. Ook hier krijgt hij reactie op : Jezus, God, papa, mama, broer en zus en ook de leiding van de woongroepen.
Gezamenlijk zingen we het lied : Welk een vriend is onze Jezus.
Dan gaat de districtsoudste verder en spreekt over vrede sluiten. Hij noemt het voorbeeld van Nelson Mandela, die ondanks zijn lange onschuldige straf niet boos was.
Hij heeft het ook over ruzie op school of met de leiding en dat je dan ook weer vrede kunt sluiten, want dan ga je er daarna ook weer beter voelen.
Het boetelied wordt door blokfluiters gespeeld : “Er is een bron”.
Dan wordt er Heilig Avondmaal gevierd en als we het “Onze Vader “bidden hoeven we onze handen niet te vouwen, maar geven we die naast ons staan een hand.
Tijdens de viering van het Heilig Avondmaal zingen de kinderen met het orkest verschillende liederen.
Na de viering van het Heilig Avondmaal zijn we even stil en luisteren we naar een geloofszuster die op de citer een lied voor de ontslapenen speelt.
De districtsoudste vertelt nog dat Lydia een boek heeft geschreven : “Een echte doorzetter” . Dat is wel erg knap. De mondorgelclub speelt tot besluit het lied : “Laat ons met elkander”.
Priester in ruste H. Bijl doet nog wat bekendmakingen en herinnert ons er aan dat een aantal jaren geleden alle Koningskinderen naar voren werden geroepen en door de districtsapostel in ruste Th. de Bruijn gezegend werden. Deze zegen geldt nu nog.
Na de dienst wordt er een groepsfoto gemaakt en is er tijd voor de lunch en even wat vrije tijd.
Hierna volgt een poppenspel waarin Mo en zijn vriendin op zoek zijn naar de hemel. Er wordt van alles uit de kast gehaald waarmee de Koningskinderenbetrokken raken zoals bellen blazen, lavendel ruiken, aaien. Het is een hele fijne sfeer, waarin veel gezongen wordt. Ook doet de mondorgelclub en het kinderkoor hierin mee de boodschap is dan ook : Als je Jezus in je hart hebt, dan vindt je de hemel.
Hierna gaan we met zijn allen naar de gedenkmuur. Hier herdenken we iedereen die overleden is. De kinderen spelen muziek en alle koningskinderen steken bloemen in de gaten van de muur, het is heel bewogen en als de districtsoudste bidt, dan speelt tegelijker tijd het carillon op het terrein het lied: “Welk een vriend is onze Jezus”. Dat kan geen toeval zijn.
Dan komt er ook aan deze dag een einde en dit wordt zoals elk jaar besloten met het frietfeest.
Een prachtige dag die mede door de vele vrijwilligers uitstekend was verzorgd.
© Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland
Mit Hilfe einiger zusätzlicher Dienste können wir mehr Funktionen (z.B. YouTube-Video-Vorschau) anbieten. Sie können Ihre Zustimmung später jederzeit ändern oder zurückziehen.
Diese Internetseite verwendet notwendige Cookies, um die ordnungsgemäße Funktion sicherzustellen. Jeder Nutzer entscheidet selbst, welche zusätzlichen Dienste genutzt werden sollen. Die Zustimmung kann jederzeit zurückgezogen werden.
Nachfolgend lassen sich Dienste anpassen, die auf dieser Website angeboten werden. Jeder Dienst kann nach eigenem Ermessen aktiviert oder deaktiviert werden. Mehr Informationen finden sich in der Datenschutzerklärung.