Home

Welkom op de website van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland

Op deze website willen we u graag informeren over de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland. Ook willen we u onder meer op de hoogte houden van bijzondere evenementen en activiteiten.

Actueel

Rouw om Henny Pos-Landsmeer 25.07.2014

In de leeftijd van 84 jaar overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag, 19 juli 2014, de echtgenote van de in 2011 overleden districtsapostel Gijsbert Pos. Henny Pos-Landsmeer woonde in Voorthuizen. Districtsapostel Pos leidde van 1981 tot 1998 de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland, dat nu tot het werkgebied van districtsapostel Rainer Storck behoort.

Lees meer

(Update II) Rouw om vliegtuigongeluk in Oekraïne 25.07.2014

Zoals u afgelopen donderdag, 17 juli 2014, uit de media heeft vernomen, heeft er zich in het luchtruim van Oekraïne die dag een ernstig ongeluk voorgedaan. Vlucht MH17 van Malaysia Airlines is in de namiddag door nog onbekende oorzaak neergestort. Er waren 298 mensen aan boord. Allen zijn daarbij omgekomen. Onder de slachtoffers bevinden zich 193 Nederlanders, waaronder vier nieuw-apostolische geloofsbroeders-en zusters en hun gezinsleden.

Lees meer

Districtsapostel verzegelt 61 mensen in Balingsoela (Suriname) 22.07.2014

Ter afsluiting van zijn bezoek aan Suriname, hield districtsapostel R. Storck dienst in de gemeente Balingsoela. Deze gemeente is de meest zuidelijke gemeenschap in Suriname, bijna aan het einde van de Affobakaweg. De gemeente Brownsweg was ook uitgenodigd. Districtsapostel Storck werd bij aankomst hartelijk onthaald door vele geloofsbroeders-en zusters.

Lees meer

Districtsapostel zet eerste spade in de grond voor nieuwbouw in Tamansarie (Suriname) 21.07.2014

Op donderdagmorgen 24 juli 2014 heeft districtsapostel R. Storck de eerste spade in de grond gezet voor de bouw van een nieuwe kerk in Tamansarie (Suriname). Opziener R. Vis verwijderde met een kapmes nog wat restanten van de hoge struiken, waarna de districtsapostel met de belangstellenden gebeden heeft voor een veilige en gezegende bouwperiode. De voorganger van de gemeenten Tamansarie en Paramaribo, herder R. Sanredjo, paste tot slot nog een Surinaams ritueel toe. Biddend tot God met de vraag om hulp en zegen voor de nieuwbouw, besprenkelde hij het perceel met lokaal Parbo bier.

Lees meer

Districtsapostel houdt kerkdienst in Paramaribo (Suriname) 21.07.2014

Op woensdagavond 24 juli 2014 hield districtsapostel R. Storck een kerkdienst in Paramaribo (Suriname). Uitgenodigd waren de gemeenten Tamansarie, Dankbaarkondre, Tapoeripa en Asigron. De geloofsbroeders-en zusters uit het binnenland werden met gehuurde bussen vervoerd naar de stad. Een hele onderneming omdat het voor de meest afgelegen gemeente gemeente wel anderhalf uur rijden was. Totaal waren er 109 aanwezigen. Normaal gesproken is er op woensdagavond geen dienst in Suriname, maar velen waren meer dan bereid te komen voor de dienst en kennis te maken met de nieuwe districtsapostel. Opziener R. Vis vertaalde de dienst van Duits naar Nederlands en herder R. Sanredjo ( voorganger van Paramaribo) vulde de prediking nog kort in de Surinaamse taal. Zo was de dienst voor een ieder verstaanbaar.

Lees meer

Bezoek districtsapostel R. Storck aan kinderdagverblijf 't Arkje (Suriname) 21.07.2014

Op woensdagmiddag 23 juli 2014 heeft districtsapostel R. Storck een bezoek gebracht aan het kinderdagverblijf 't Arkje in Paramaribo (Suriname). Dit kinderdagverblijf is gevestigd in de kerk aan de mr. Eduard Brumastraat 41 te Paramaribo en is een gezamenlijk initiatief van Stichting Corantijn en de Nieuw- Apostolische Kerk.

Lees meer

Programma van het eerste bezoek van districtsapostel R. Storck aan Suriname 21.07.2014

Dinsdagavond 22 juli 2014 om 18.35 uur landde districtsapostel R. Storck in Suriname. Het was het eerste bezoek van de districtsapostel aan Suriname. Opziener R. Vis verwelkomde hem op het vliegveld. Er is een intensief programma opgesteld voor onze districtsapostel. Het programma ziet er als volgt uit:

Lees meer