Home

Welkom op de website van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland

Op deze website willen we u graag informeren over de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland. Ook willen we u onder meer op de hoogte houden van bijzondere evenementen en activiteiten.

Actueel

Oproep voor uitzending naar Aruba en Curaçao - Welke priester wil in 2015 deze gemeenten helpen verzorgen? 23.10.2014

Het jaar 2014 was voor de gemeente op Aruba een bijzonder jaar. Er kwam een einde aan de vaste bezetting op Aruba. De gemeente werd vervolgens wisselend bezocht. Priester Den Hamer en zijn echtgenote kwamen voor de laatste keer en diaken Lowe en zijn echtgenote waren bereid om nog enige maanden de gemeente te verzorgen. Daarna volgden nog enkele bezoeken van behulpzame priesters.

Lees meer

Hoogste punt van nieuwe kerk in Tamansarie (Suriname) bereikt 22.10.2014

Onlangs werd het hoogste punt bereikt bij de nieuwbouw kerk in Tamansarie (Suriname). Ook hier krijgt het dak van de kerk een lichtblauwe kleur. Dezelfde kleur die gebruikt wordt in het logo van de kerk. Al nieuw-apostolische kerken in Suriname zijn herkenbaar aan deze blauwe daken. Deze kerk wordt vrijwel geheel voorzien van kunststof kozijnen en deuren. Dit om het onderhoud in de toekomst tot een minimum te beperken.

Lees meer

Impressie bijeenkomst Netwerk Apostolische geschiedenis 09.10.2014

Op zaterdag 27 en zondag 28 september waren de leden van het Netzwerk Apostolische Geschichte in Amsterdam voor hun jaarlijkse vergadering bij elkaar. De leden van deze vereniging van geïnteresseerden in de apostolische geschiedenis zijn afkomstig uit meerdere apostolische geloofsgemeenschappen. De zaterdagmorgen werden er twee presentaties gegeven over typisch Nederlandse onderwerpen. Eerst de geschiedenis van de verschillende apostolische groeperingen in Nederland vanaf 1863, daarna een presentatie over het leven van apostel Menkhoff. Deze heeft o.a. vanuit Nederland de apostolische boodschap verspreid naar Bielefeld en omgeving. Waarmee aangetoond werd dat het huidige aposteldistrict NRW vanuit Nederland is ontstaan!

Lees meer

Verslag Alleengaandendag 7 september 2014 08.10.2014

Dit jaar vond de Alleengaandendag plaats in het district Amsterdam, in de gemeente Amstelveen. Het thema van de dienst was: schuilen. Bij deze dienst was ook de gemeente Amstelveen aanwezig. Voor aanvang van de dienst was er een muziek/zangprogramma met pianospel, gemeentezang, het zangkoor zong en er was een solo.

Lees meer

Landelijk jeugdweekend en jeugddag in Soest 19.09.2014

Van vrijdag 12 september tot en met zondag 14 september 2014 waren de Nederlandse jeugdleden samen op een camping in Soest. Het is al enkele jaren een goed gebruik dat de landelijke jeugddag in Nederland op deze wijze gestalte krijgt. Op de camping werd met de hulp van een twintigtal vrijwilligers op donderdagmiddag door het tentenverhuurbedrijf een grote tent opgebouwd waar zondag de grote jeugddienst voor bijna vierhonderd jeugdigen plaats zou gaan vinden. Enkele cateringtenten, een koelwagen, generatoren en douche/toiletwagens completeerden het kampement.

Lees meer

Introductie nieuw jeugdkoorboek 17.09.2014

Tijdens het landelijk jeugdweekend 2014 (12-14 september 2014 in Soest) werd het nieuwe jeugdkoorboek gepresenteerd. 'Aan dit boekje is geruime tijd gewerkt door een enthousiaste werkgroep van jeugdigen en jeugdkoordirigenten. Zij hebben geprobeerd om een repertoire samen te stellen wat aan verschillende interesses en smaken tegemoet komt, maar ook aan kan sluiten bij ons nieuw-apostolische geloof.', zo schrijft apostel P. Klene in een brief gericht aan de jeugdleiders en jeugdkoordirigenten.

Lees meer

Nieuwbouw kerk Tamansarie (Suriname) ligt op schema 09.09.2014

Na een korte onderbreking vanwege zijn vakantie is de aannemer weer begonnen met de bouw van de nieuwe kerk in Tamansarie (Suriname). De kunststof kozijnen zijn reeds vanuit Nederland gearriveerd. In de derde week van september 2014 zullen ook de kunststof binnendeuren per container worden verscheept. Evenals de banken, altaar, kruis en verlichting.

Lees meer