Actueel

Huwelijkszegen op Bonaire 01.09.2014

/media/images/81/small/dscn0755.jpg

Op zondag 10 augustus 2014 ontvingen herder R. Krul (voorganger van de gemeente op Bonaire en Curacao) en zijn echtgenote de zegen op hun 40-jarig huwelijk. De kerkdienst, die gehouden werd door districtsoudste G. Weening ( district Sittard), kent het echtpaar al tientallen jaren. De herder en de districtsoudste hebben gezamenlijk een aantal jaren de geloofsbroeders- en zusters van het district Sittard verzorgd.

Lees meer

Geluidsinstallatie voor iedere kerkgemeente in Suriname 28.08.2014

/media/images/171/small/foto_1.jpg

In augustus 2014 is priester A. Verkammen op verzoek van de opziener als vrijwilliger vertrokken naar Suriname. Hij kreeg de opdracht mee om alle Surinaamse kerkgemeenten te voorzien van een geluidsinstallatie. De priester heeft daartoe alles in Nederland voorbereid. Hij heeft vele versterkers, microfoons, kabels etc. in Nederland ingekocht en dit verscheept naar Suriname.
Inmiddels zijn de gemeenten Asigron en Tapoeripa voorzien van een werkende installatie. De gemeenten Paramaribo en Balingsoela waren in een eerder fase al voorzien van geluid. De planning is om voor 15 september 2014 alles rond te hebben.

Lees meer

Rouw om Henny Pos-Landsmeer 25.07.2014

/media/images/165/small/hpl.jpg

In de leeftijd van 84 jaar overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag, 19 juli 2014, de echtgenote van de in 2011 overleden districtsapostel Gijsbert Pos. Henny Pos-Landsmeer woonde in Voorthuizen. Districtsapostel Pos leidde van 1981 tot 1998 de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland, dat nu tot het werkgebied van districtsapostel Rainer Storck behoort.

Lees meer

(Update II) Rouw om vliegtuigongeluk in Oekraïne 25.07.2014

/media/images/1/small/26740.jpg

Zoals u afgelopen donderdag, 17 juli 2014, uit de media heeft vernomen, heeft er zich in het luchtruim van Oekraïne die dag een ernstig ongeluk voorgedaan. Vlucht MH17 van Malaysia Airlines is in de namiddag door nog onbekende oorzaak neergestort. Er waren 298 mensen aan boord. Allen zijn daarbij omgekomen. Onder de slachtoffers bevinden zich 193 Nederlanders, waaronder vier nieuw-apostolische geloofsbroeders-en zusters en hun gezinsleden.

Lees meer

Districtsapostel verzegelt 61 mensen in Balingsoela (Suriname) 22.07.2014

/media/images/171/small/sam_6956.jpg

Ter afsluiting van zijn bezoek aan Suriname, hield districtsapostel R. Storck dienst in de gemeente Balingsoela. Deze gemeente is de meest zuidelijke gemeenschap in Suriname, bijna aan het einde van de Affobakaweg. De gemeente Brownsweg was ook uitgenodigd. Districtsapostel Storck werd bij aankomst hartelijk onthaald door vele geloofsbroeders-en zusters.

Lees meer

Districtsapostel zet eerste spade in de grond voor nieuwbouw in Tamansarie (Suriname) 21.07.2014

/media/images/171/small/sam_6942.jpg

Op donderdagmorgen 24 juli 2014 heeft districtsapostel R. Storck de eerste spade in de grond gezet voor de bouw van een nieuwe kerk in Tamansarie (Suriname). Opziener R. Vis verwijderde met een kapmes nog wat restanten van de hoge struiken, waarna de districtsapostel met de belangstellenden gebeden heeft voor een veilige en gezegende bouwperiode. De voorganger van de gemeenten Tamansarie en Paramaribo, herder R. Sanredjo, paste tot slot nog een Surinaams ritueel toe. Biddend tot God met de vraag om hulp en zegen voor de nieuwbouw, besprenkelde hij het perceel met lokaal Parbo bier.

Lees meer

Districtsapostel houdt kerkdienst in Paramaribo (Suriname) 21.07.2014

/media/images/81/small/sam_6913.jpg

Op woensdagavond 24 juli 2014 hield districtsapostel R. Storck een kerkdienst in Paramaribo (Suriname). Uitgenodigd waren de gemeenten Tamansarie, Dankbaarkondre, Tapoeripa en Asigron. De geloofsbroeders-en zusters uit het binnenland werden met gehuurde bussen vervoerd naar de stad. Een hele onderneming omdat het voor de meest afgelegen gemeente gemeente wel anderhalf uur rijden was. Totaal waren er 109 aanwezigen. Normaal gesproken is er op woensdagavond geen dienst in Suriname, maar velen waren meer dan bereid te komen voor de dienst en kennis te maken met de nieuwe districtsapostel. Opziener R. Vis vertaalde de dienst van Duits naar Nederlands en herder R. Sanredjo ( voorganger van Paramaribo) vulde de prediking nog kort in de Surinaamse taal. Zo was de dienst voor een ieder verstaanbaar.

Lees meer

Bezoek districtsapostel R. Storck aan kinderdagverblijf 't Arkje (Suriname) 21.07.2014

/media/images/81/small/sam_6902.jpg

Op woensdagmiddag 23 juli 2014 heeft districtsapostel R. Storck een bezoek gebracht aan het kinderdagverblijf 't Arkje in Paramaribo (Suriname). Dit kinderdagverblijf is gevestigd in de kerk aan de mr. Eduard Brumastraat 41 te Paramaribo en is een gezamenlijk initiatief van Stichting Corantijn en de Nieuw- Apostolische Kerk.

Lees meer

Programma van het eerste bezoek van districtsapostel R. Storck aan Suriname 21.07.2014

/media/images/81/small/sam_6900.jpg

Dinsdagavond 22 juli 2014 om 18.35 uur landde districtsapostel R. Storck in Suriname. Het was het eerste bezoek van de districtsapostel aan Suriname. Opziener R. Vis verwelkomde hem op het vliegveld. Er is een intensief programma opgesteld voor onze districtsapostel. Het programma ziet er als volgt uit:

Lees meer

Gemeente Curaçao krijgt eigen kerk 21.07.2014

/media/images/81/small/front.jpg

De afgelopen jaren is er op Curaçao kerkdienst gehouden bij geloofsbroeders-en zusters thuis. Diverse gasten vonden de diensten wel fijn maar zij beleefden de huiskamerdiensten niet als kerkdienst en haakten af.

Lees meer